2017年7月18日

變陣


''一朝天子一朝臣'' 呢句話係無錯架。 

自從我上頭老細出征之後,新經理就凡事不理。由得我哋自生自滅。

我那裡的三個打工皇帝,一個炒左,一個放在另一分區,一個留在我身邊的麻煩友就由全職減到佢半職。 

依家連早餐會都取消埋。表面上好似風平浪靜,但我又睇到好似有D暗湧喎。

有日呢間咖啡店派免費 smoothies,一人一大杯,唔洗錢,覺得特別好飲。




PS:大家小心呀!這裡很容易被人偷相架。最好在相片加入標籤或說明呀!

25 則留言 :

  1. 新官上任唔係應該三把火嘅咩,新經理又會咁嘅,唔通真係妳講嘅“暗湧”。

    回覆刪除
  2. 新老細乜都唔理..都唔知叫自由..定係自生自滅

    回覆刪除
  3. 免費都咁大杯?!
    咁好唔好飲?

    回覆刪除
    回覆
    1. 免費係好飲架,mangoes and passion fruit,酸酸地,唔錯。要錢就覺得佢唔夠生果,因為我自己都成日整。

      刪除
  4. 新經理一次過郁晒3個打工皇帝..下馬威喎

    回覆刪除
    回覆
    1. 有一個留得著呀 (放在分區那個),話將佢之前的bad records洗哂,從新再來過喎。

      刪除
  5. 咁大方,唔洗錢,也是很好的宣傳。

    回覆刪除
  6. 新經理凡事不理,好事還是不好?

    回覆刪除
  7. 三個打工皇帝, 無左2個, 留返系到個果做半日,咁D野邊個做?

    回覆刪除
    回覆
    1. 做part time果個在我身邊。我夠人用,呢個 part time 都係多餘嘅。

      刪除
  8. 我公司今年都係笠笠亂, 危機四伏, 返工都無咩心機

    回覆刪除