2018年8月1日

Happy hours


今日放工和同事 S 去左happy hours,傾下計。最近呢 10個星期,只有我和佢頂哂成個 office,我和佢的下屬都走左,和病左。做到氣喘,好忙呢。 
好彩新的大老闆無施加無刑壓力。而且這個星期已經開始請人,雖然唔係請比我,但都對整個部門有幫助。






PS:大家小心呀!這裡很容易被人偷相架。最好在相片加入標籤或說明呀!


26 則留言 :

  1. 好好保重身體呢!:)

    自己和身邊嘅人(同或不同行業都有)近期都感到工作壓力越來越大,情況同妳近似,都係唔夠人手,加上turn around time嘅expectations越來越高,真係做到氣咳,所以好期待放大假呀!

    回覆刪除
    回覆
    1. 我精神狀況 OK,病人和大老闆都好體諒。今次 10 個星期欠人手,時間係最長架,應該仲要挨到 9月頭。

      刪除
  2. 返工真係吊頸都要透下氣~唔係壓力太大人都DIN~!

    回覆刪除
    回覆
    1. 好彩我份工,9-5,一星期五天,放工就放工,唔使 work from home,而且我都會早少少走,都算係咁喇。

      刪除
  3. 兩個人頂晒成個office,咁不如叫老細索性將請新人的budget加埋畀你地咪仲好,反正都要做XXD

    回覆刪除
    回覆
    1. 叫左,希望快D成真。可惜阿伯樂提早退休,整件事無左聲氣呢。

      刪除
  4. 加油呀, 要好好照顧自己身體呢, 唔好挨壞呀!
    希望快快請到人啦~

    回覆刪除
    回覆
    1. 多謝祝福,應該會先請個臨時工,再請個長工,但都要一點時間。

      刪除
  5. Happy hour 應該要飲返杯😉

    回覆刪除
  6. 妳要忙公司, 屋企仲要去做運動,真系好勁呀!!
    希望妳公司盡快請個新人比妳啦!!

    回覆刪除
  7. 辛苦晒,頂晒D野嚟做,係要食返D甜點調劑下

    回覆刪除