2020年1月10日

王冠 3


The Crown 王冠已經出左第三季,假期時,追到我眼到盲。 我係好鍾意睇宮廷鬥爭戲啦!
初頭對扮演女王的女主角 Olivia Colman沒有好感,可能睇唔慣。不過睇到第三集,入直路就接受到。 後來,在WIKI搵下這個女角的背景,原來佢拍過的電視劇都獲獎無數,資歷深厚,是奧斯卡的影后

網上圖片


講開英國王室,和宮廷鬥爭。

現實版,英女王的孫仔亨利王子,最近同老婆要脫離王室。成全城熱話,好睇過 ''溏心風暴''! 

一邊就話睇佢哋點C,以後無錢無後台。一邊就話自由萬歲! 亨利王子係王位第六位繼承人,即係無機會啦。 

佢老婆 Meghan 背景咁複雜,留耐D在室就夜長夢多,狗仔隊不斷撩佢屋企人的事來大造文章,真係激C佢架。而且佢都無可能做王后,又何必繼續在王宮扮野啫。所以,佢突登在威廉王子老婆,佢阿嫂,即未來王妃Kate 生日那天隱瞞英女王公開宣佈脫英!搶哂風頭!果然利害!

網上圖片




15 則留言 :

  1. 兩妯娌關系如果唔好嘅話,仲好影響兄弟情呢!我身邊都有人係咁,早幾年真係搞到幾家無寧日!

    回覆刪除
    回覆
    1. 有無聽過: 細時兩兄弟, 大時兩家人

      刪除
  2. 我見留言, 好多都怪責 Meghan, 話佢攪分裂, 我唔明點解由一開始好多人就針對佢

    回覆刪除
    回覆
    1. 當然怪佢啦,佢突破哂王室的傳統,做哂王室的禁忌。

      刪除
  3. 感覺呢個王子好愛佢老婆。

    回覆刪除
  4. 其實嫡系以外的王室人員尤其結婚後就由得佢地選擇是否留在王室仲好
    又唔駛麻咁多負面新聞:P

    回覆刪除
  5. 清官難審家庭事, 更何况王室!

    回覆刪除
  6. 唔知點解我都唔LIKE Meghan呀....
    不過...亨利王子搵到個人明白佢, 其實都唔係一件壞事既~

    回覆刪除